söndag 6 december 2015

Tillinn-Tallinn

Gårdagens Tallinn-resa kommer jag i alla fall inte att glömma i första taget. Det var ordentlig sjögång både på vägen dit och vägen hem. Jag mådde inte illa men ville inte alls röra mig, det var så ostadigt att gå. Och när vi var väl framme i Tallinn började det regna. Så det kunde ha varit bättre.

I övrigt gillar jag Tallinn, jag har mest rört mig i Gamla stan och den är fin. På Rådhustorget (jag tror det heter så) var det julmarknad. Där "lurades" jag att köpa en poncho. Jag tittade på några och en dam frågade om färgen var fin och jag svarade jo och sedan paketerade hon in den och jag drog häpen fram plånboken och betalade. Det var inte alls meningen. Men det är ingen katastrof, värre inköp har jag gjort och jag ska se till att jag använder den. Sedan handlade jag en linneduk och linnelöpare och knappar i äppelträ. Gårdagens Tallinn-resa kommer jag i alla fall inte att glömma i första taget. Det var ordentlig sjögång både på vägen dit och vägen hem. Jag mådde inte illa men ville inte alls röda mig, det var så ostadigt att gå. Och när vi var väl framme i Tallinn började det regna. Så det kunde ha varit bättre.

I övrigt gillar jag Tallinn, jag har mest rört mig i Gamla stan och den är fin. På Rådhustorget (jag tror det heter så) var det julmarknad. Där "lurades" jag att köpa en poncho. Jag tittade på några och en dam frågade om färgen var fin och jag svarade jo och sedan paketerade hon in den och jag drog häpen fram plånboken och betalade. Det var inte alls meningen. Men det är ingen katastrof, värre in köp har jag gjort och jag ska se till att jag använder dem, Sedan handlade jag en linneduk och linnelöpare och knappar i äppelträ. Tax-free shoppingen hoppade jag över, jag hade ingen lust att vingla omkring i en butik för att köpa godis som jag inte behöver.

Tidigare (det är ganska många år sedan jag senast var i Tallinn) tyckte jag att det fanns högklassigt hantverk i alla butiker men nu har det blivit mera sådant som finns i alla större städer och ser likadant ut. Nu fick jag söka lite och blev glad när också deras eget hantverk finns kvar; möstrade vakra vantar och sockor, keramik, träarbeten,...

Skönt var det att komma hem, jag sov som en stock. Hoppas det är bättre väder nästa gångInga kommentarer:

Skicka en kommentar