måndag 7 juli 2014

Filbunke

På somrarna ärter jag ofta filbunke. Det är gott och läskande. I synnerhet med farinsocker på. Jordgubbar, vetegroddar, blåbär smakar också bra. Den är enkelt att göra själv fast oftast är jag ändå lat och köper direkt i matbutiken. Men i år har jag gjort fil flera gånger och den är godare än butikens.

Såhär går det till:
Ta en matsked färdig fil och lägg den i en skål. Rör om den lite.

 

Häll på mjölk.
 
Täck gärna med plastfolie att ingen blomfluga får för sig att ta ett mjölkbad. Låt stå i rumstemperatur ungefär ett dygn. Skaka försiktigt om skålen lite. När filen är stelnad är den klar! Mera invecklat än så är det inte.


Jag hade en moster som lagade fil i olika vackra små skålar och glas. Det kändes lite extra festligt att äta ur ett fint dricksglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar