torsdag 16 juli 2015

Närmiljön

Jag har inte råd att göra långa och/eller många resor utomlands. Ibland sparar jag ihop till en tripp, som i våras till Rom. Tur så finns det mycket trevligt i min närmiljö, som Hangö (förstås), Galleri Karaija i Ingå och Svartå slott.
I Hangö igår, hade de haft en picnic-dag i Casino parken. När jag kom dit på kvällen höll folk på att packa ihop och de var på väg till kvällstorget dit också jag skulle gå. Det var massor av folk! Och trångt. Två gitarrister spelade och de spelade bra!
Jag träffade också på en stressad mamma som bara fräste åt mig när jag inte fattade att hon skulle ha just den bomullsfilten hon satt ifrån sig. Försäljaren var tydligen van med sura turister för hon sa bara åt mamman att andas lugnt och räkna till tio... Lite längre därifrån satt tre barn i en bil, en av ungarna slog en annan i huvudet med en tom drickaflaska, alla skrek, pappan fixande med en cykel på biltaket och mamman tog fotografi. Vad skönt det var att jag hade bara mig själv att ta hand om.

Idag tog jag mamma med mig och for till Ingå, till mitt favoritgalleri, Karaija. Det är hög klass på all konst men min favorit är Maarit Lassila.
Vi körde vidare till Svartå slott där vi drack kaffe och gick i parken medan åskan mullrade i bakgrunden.
Nu är jag lite rastlös och skulle ha lust att simma men det är lite kallt. Fast kanske jag ändå skulle åka till Grabbskog.Det skulle kännas bättre efteråt.


Maarit Lassilas skulptur vid Galleri Karaija (http://2.bp.blogspot.com/-ish1oWxLrnU/VStuFmevYKI/AAAAAAAABvs/WZqNsjOwWLc/s1600/IMG_3285.JPG)
Svartå slott
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar