lördag 31 december 2016

Ett skitår

Jag måste börja med att försäkra att ett fullständigt skitår var 2016 ändå inte, det har funnits bra saker, som att jag börjat studera igen, denna gång till textilartesan. Jag njuter av varje stund! Det är av det bästa jag gjort.

Men. Samhällsklimatet, enligt min åsikt, har försämrats mycket; det är mera motsättningar mellan olika grupper, de som har det dåligt har fått det sämre och det finns väldigt lite solidaritet. I övriga världen är det inte bättre med Brexit och Donald Trump och Syrien och... Det är oroligt och obehagligt och riktigt rädd blir jag när experter säger att samhällsklimatet påminner om 1930-talet. Dessutom har jag just fått riktigt sorgliga nyheter som inte gäller mig själv men jag vill ändå inte prata om det. En annan gång kanske. På detta har jag de senaste dagarna haft en jävlig migrän som inte vill släppa taget. Jag har sovit mest idag och tur det.

Hoppas år 2017 blir bättre. Och jag ska försöka tänka positivt. Jag har planer på att starta ett litet företag (det är målet i år), satsa på handarbete och hantverk (inte heltid, då svälter jag ihjäl:)), satsa på bloggen och fotografering. Jag tycker ju om det! Ta vara på dagen, försöka låta bli att gnälla (men ibland behöver jag gnälla och samtidigt hoppas det är småsaker jag gnäller över för då vet jag att jag har det ganska bra). Och kanske Donald Trump blir helt okej...

Så trots allt: Gott Nytt År!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar